Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/bumbarsport/public_html/str.php on line 56

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/bumbarsport/public_html/str.php on line 57
Plogging - moj korak za okoliš | Bumbar sport
Plogging - moj korak za okoliš

Plogging - moj korak za okoliš

Plogging - moj korak za okoliš

AK Oroslavje je 21. travnja 2018., uoči Dana planeta Zemlje, uspješno organizirao prvi plogging u Hrvatskoj pod nazivom "Plogging - moj korak za okoliš". Trend je nastao još prije dvije godine u Švedskoj, no kao i ostali noviteti, i ovaj je nažalost kaskao za nama - no mi smo to promijenili!

 Sam naziv kombinacija je riječi "jogging", rekreativnog trčanja u svrhu održanja i unapređenja kondicije; te švedske riječi "plock up", pokupiti. Na glavni trg u Oroslavju okupilo se stotinjak sudionika.

Nakon prijava i zajedničkog zagrijavanja pod vodstvom našeg trenera, podijelili smo svima naljepnice na majice, zaštitne rukavice i vrećice za smeće. Zatim smo sudionike razdijelili u skupine te im dodijelili određeno područje. Posjetio nas je i sam gradonačelnik Emil Gredičak, a "završili" smo i na televiziji, TV Zapad.

Nakon povratka okrijepili smo se uz peciva, sokove i grickalice, koje nam je omogućio Grad. Turistička zajednica, kao suorganizator događaja, uvelike je pomogla pri realizaciji. Oboma im zahvaljujemo, kao i našim sponzorima: ITB internet uslugama, AquafilCRO-u, Birotehniku, Poljo-Kralju, Studiu 5 i Šatorima Kontak.

Veseli nas velik odaziv djece te činjenica da su i stanovnici koji nisu znali za događaj, s interesom ispitivali što se radi i davali nam vlastite vreće za smeće kada bismo pretrpali svoje. I djeca koja su se igrali u ulicama, uključivala su se i čistila s nama. Ipak, tužno je to da se u samo sat vremena skupljanja smeća nakupilo OSAM 120-litarnih vreća smeća! Krajnje je vrijeme da se poradi na odgovornosti ljudi.

Na kraju događanja smo organizirali utrku vrtićke djece te natjecanje u bacanju vorteksa za one starije. Sva djeca dobila su diplome za sudjelovanje i slatke pakete, a dvadesetoro osnovnoškolaca koji su se iskazali u bacanju dobila su i sladoled.

Najuspješnija obitelj te tri ustanove koje su poslale najviše djece dobile su sadnice kao nagradu: obitelj Ivić iz Oroslavja, DV Cvrkutić, DV Šlapica te OŠ Oroslavje. AK Oroslavje poklanja sadnicu ruže gradu Oroslavju i jednu sadnici gđi. Kristini Varžić koja je okupila i prijavila najveći broj djece i odraslih.

Zahvaljujemo svima na odazivu i nadamo se da će se ova ekološka osviještenost širiti još i dalje te da će iz godine u godinu biti sve više sudionika a sve manje prikupljenog smeća.

Ovdje pogledajte nekoliko fotki s događanja, a ostatak u našem velikom fotoalbumu na Facebooku.

I za kraj, današnja anegdotica:

Ja, obraćajući se osobi s kamerom: "Vi ste s televizije?"

- Ne, ja sam iz Oroslavja. 

Detaljnije o tome što je plogging, pročitajte na:
www.ak-oroslavje.hr/plogging.html/

Sponzori:

Plogging
 

HAMAG
HAMAG
HAMAG
Slijedi nas:
Atletska škola
 • Marija Bistrica
  OŠ M. Bistrica
  Zagrebačka 15
  49246 Marija Bistrica

  Želite Bumbare u svome gradu?
  Javite nam se!
 • Oroslavje
  OŠ Oroslavje
  Ul. Antuna Mihanovića 6
  49243 Oroslavje


Upisi tijekom cijele godine! Vidimo se na besplatnim oglednim satima! Treninzi se održavaju u dvoranama osnovnih škola
Ponesite bočicu s vodom, sportsku opremu (trenirku, majicu) i čiste tenisice - ostalo je naša briga!